A szellemi tulajdon védelme
 

Multifunkcionális jelzőeszköz segíti a hallássérülteket

A A A    Nyomtatható verzió

A Nold Technologies Kft. L-Arm néven kifejlesztette speciális jelzőeszközként funkcionáló karkötőjét hallássérültek számára.

Az L-Arm karkötő nem a hangok felerősítésével vagy fényekkel igyekszik magára vonni a siketek és nagyothallók figyelmét, hanem külső perifériákból érkező bluetooth-jelekkel értesíti felhasználóját. A legfrissebb szabványú bluetoothos technológiának köszönhetően ezek a perifériák akár több tíz méteres távolságból is tudnak jelzést küldeni a karkötőnek. A szenzor erősíthető ablakra, bejárati ajtóra, tűzriasztóra, vonalas készülékhez, ébresztőórához, tehát általában minden olyan eszközhöz, aminek jelzései létfontosságúak lehetnek alkalmazói számára.

Az eszközök jelzéseit mobiltelefonos applikációval is nyomon lehet követni, valamint itt szabályozható az egyes szenzorok érzékenysége a különböző szintű zajokra, legyen az gyereksírás, sziréna, vagy csak kopogás.

A fejlesztés a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének jóváhagyó támogatását is élvezi, és várhatóan jövőre kerülhet kereskedelmi forgalomba.

 

Forrás:

Új magyar fejlesztés segítheti a hallássérülteket és az időseket a tájékozódásban – tudas.hu – 2020. november 13.

Kép forrása:  https://tudas.hu/