A szellemi tulajdon védelme
 

COVID-19-re fókuszáló hírlevelet indított az Akadémia

A A A    Nyomtatható verzió

Az orvostudomány legújabb felismeréseire hívja fel a figyelmet az orvosi szakma művelőinek és a szakmán kívüli érdeklődőknek az Akadémia havi rendszerességgel megjelenő hírlevele.

Mivel jelenlegi életünket és gondolatainkat a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos hírek uralják, az elkövetkező időszak hírleveleinek tartalmát is a vírusra fókuszáló és a járvánnyal kapcsolatos tudományos hírek alkotják majd, melyeket az MTA honlapja, a média és a szakmai társaságok közvetítésével kívánják az érdeklődőkhöz eljuttatni. Az MTA célja, hogy a nemzetközi és hazai kutatások megismerése segíti a fertőzés és a járvány folyamatának jobb megértését, mely hozzájárulhat a sikeres védekezéshez.

A COVID-hírlevelek szerkesztésére Jakab Ferenc virológust, az MTA doktorát, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető professzorát, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetőjét kérték fel.

Az első számban Kovács L. Gábor a koronavírus-fertőzés diagnosztikájáról, illetve Kemenesi Gábor a vakcinafejlesztés új mérföldkövéről írta meg beszámolóját.

Az első szám tartalma az alábbi linken érhető el közvetlenül: https://mta.hu/data/dokumentumok/hirlevelek/2020/covid-hirlevel-01.pdf

 

Forrás: Covid-19 diagnosztika és vakcinafejlesztések: hírlevelet indított az Akadémia – mta.hu – 2020. december 06.

Kép forrása:  mta.hu