A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar gyógyszer védjegy

A A A    Nyomtatható verzió

Ma már több ezer termék, és gyógyszer közül választhatunk, mégis kevesen tudják, hogy a magyar gyógyszeripar szinte minden betegségre kínál hatékony és megbízható terápiát.

Magyarország az elsők között, több mint 100 évvel ezelőtt kapcsolódott be a gyógyszergyártásba, mára több, mint száz országban gyógyítanak és gyógyulnak magyar gyógyszerrel.

A hazai gyógyszergyártók még 2014-ben hozták létre a Magyar Gyógyszer Védjegyet, azzal a céllal, hogy az orvosokat, gyógyszerészeket, betegeket hiteles forrásból informálja a Magyarországon készült vagy kutatott/fejlesztett gyógyszerekről.

Kizárólag arra a gyógyszerre kerülhet fel a Magyar Gyógyszer Védjegy (lajstromszám: 215 069), amely magyar forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezik és legalább egy további, Magyarországhoz szorosan kapcsolódó, kutatás-fejlesztési vagy gyártási tevékenységgel összefüggő, külön szabályzatban lefektetett feltételnek megfelel.

A hazánkban készült termékek minőségéről és megbízhatóságáról évszázados gyógyszeripari hagyomány és szakértelem gondoskodik a bizalom, gondoskodás, tradíció, minőség és hatékonyság jegyében.

 

Forrás:

Magyar Gyógyszer Védjegy segít a tájékozódásban a gyógyszerek között – trademagazin.hu – 2021. február 17.