|
Igazi gasztro kuriózumot készítenek a Nógrád megyei Bátonyterenyén
|
|
Európa-szerte is egyedülálló a bátonyterenyei Kékesi Attila szabadalomvédett tartósítási eljárása, melynek köszönhetően só nélkül, az eredeti ízt megőrizve készítik el a gasztro kuriózumnak számító csigakaviárt úgy, hogy a termék tartósságát akár egy évig is megőrzi.
A feldolgozandó éticsiga nyers tojásait külföldi tenyészetekből szállítják az üzembe, ahol első lépésként azokat alaposan letisztogatják, majd egyesével átválogatják. Utána a vákuumzárasan csomagolt csigatojások a pasztörizálóba kerülnek, ahol az üvegeket víz lepi el és 75 Celsius-fokon hozzávetőleg két órán át főzik, majd egy nap múlva újra megismétlik a folyamatot.
Az erdei frissességet megidéző csigakaviár önmagában is csemege, de kitűnő kísérője halaknak, húsoknak, sőt desszerteknek is.
Forrás:
https://www.nool.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/gasztrokuriozum-csigatojasbol-keszul-kulonleges-kaviar-a-batonyi-uzemben-3968182/?fbclid=IwAR2_enIJkFzoBWD0QMRDFfmcWrmD_laHksTFCoh3GgV8swB4wChlBeijHlc
Kép forrása:
https://csaviar.hu/hu
|
|