A szellemi tulajdon védelme
 

A tervek szerint idén is lesz Kutatók Éjszakája

A A A    Nyomtatható verzió

A szervezők még nem tudják, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi-e a személyes megjelenést a rendezvényeken, de az idei őszi nagy tudományfesztivál megrendezésére szeptember 24-25-én kerül sor. Mivel a tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan örültek az online programok­nak látogatói oldalról, ezért a tervek szerint online programokkal fognak bővülni a hagyományos programok akkor is, ha nem lesznek korlátozások.

A fesztivál célja a diákok, szüleik, tanáraik és az egész nagyközönség számára bemutatni, hogy a műszaki és a természettudományok a mindennapjainkban milyen mértékben szövik át életünket, mennyire fontosak ezek a szakterületek a folyamatok leírásához, megértéséhez, új összefüggések felfedezéséhez; a körülöttünk lévő világ megértéséhez. Ezen túlmenően támogatja a közoktatási és felsőoktatási intézmények, illetve a gyakorlati helyet biztosító vállalatok együttműködését, népszerűsíti a tudományt, a tudományos és innováció tevékenységet és a kutatói életpályát.

Minden rendezvény ingyenesen látogatható, bizonyos programokra azonban előzetes regisztrációra lesz szükség, ezért érdemes gyakran ellátogatni a kutatokejszakaja weboldalra.

 

Források:

https://www.innoteka.hu/cikk/kutatok_ejszakaja.2312.html

https://kutatokejszakaja.hu/iden-is-lesz-a-kutatok-ejszakaja/

Kép forrása: https://kutatokejszakaja.hu/