A szellemi tulajdon védelme
 

Red Dot elismerést kapott a 360 Design Budapest kiállítás

A A A    Nyomtatható verzió

A designvilág Oscar-díjaként emlegetett Red Dot elismerést Brands&Communication kategóriában idén a a Magyar Divat & Design Ügynökség által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás kapta.

A világ legnagyobb design elismerését, a Red Dot Design Award – "piros pont" – díjat 1955 óta osztják ki. A díjat jelenleg három területen adományozzák: termékdesign, kommunikációs design és design koncepció. A résztvevők száma évről-évre fokozatosan növekszik. A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitális marketing szakértő vagy vállalkozó.

A kiállításnak a Red Dot díj az ötödik nemzetközi kitüntetése. Előtte már négy érmet, egy aranyat és három bronzot nyert a 360 Design Budapest kiállítás a nyár folyamán. A Magyar Divat & Design Ügynökség „figitális" tárlata A' Design Award & Competition két kategóriájában is dobogós helyet szerzett, ahol az eseménydesign és enteriőrt díjazták. Ezt követően a szakmai egyik legrangosabb rendezvényes versenyén, a Global Eventex Awards-on a virtuális kiállítások között nyert arany, a művészeti események között pedig bronzérmet. A fizikai és online térben is látogatható kiállítás 20 kortárs magyar és 4 nemzetközi designmárka alkotásait 100 formatervezett tárgyon keresztül mutatta be tavaly ősszel.

A 360 Design Budapest idén október 4-10. között ismét visszatér a Bálnába!

Az idei kiállítás több újdonsággal is jelentkezik: új koncepcióval és bővített programmal valósul meg, valamint kiemelten kezeli a fenntartható megoldásokat és a szemléletformálást, valamint még egyedülállóbb módon mutatja be a design különleges és sokszínű világát, mindennapjainkat átható szerepét. 

 

Források:

https://startuponline.hu/red-dot-dijat-kapott-a-360-design-budapest-kiallitasa/

https://www.origo.hu/gazdasag/20210708-360-design-budapest-magyar-divat-design-ugynokseg.html

Kép forrása: https://budapestdesignweek.hu/2020/program/360-design-budapest