A szellemi tulajdon védelme
 

Fiatal tehetséges innovátorok jelentkezését várja a Magyar Innovációs Szövetség

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Innovációs Szövetség 31. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt középiskolás fiatalok részére. Egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak középiskolás fiatalok, határon túli magyar fiatalokat is beleértve. A nyertesek jelentős pénzjutalmat, valamint 100 többletpontot kapnak a műszaki, természettudományos egyetemi, főiskolai karokon.

A versenyen kiválasztott fiatalok nemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban ((Regeneron  ISEF), a stockholmi Nobel-díj átadási ünnepségen, a China Adolescent Science & Technology Innovation Contest (CASTIC) c. versenyen stb. stb. Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenesen üzleti és forrásszerzési képzésben, mentorálásban részesíti.

A pályázat benyújtásához egy vázlatot kell készíteni, melynek benyújtási határideje: 2021. november 25., 15.00 óra. A vázlat legfeljebb két oldal terjedelemben kell, hogy ismertessen egy megoldandó természettudományos, környezetvédelmi, informatikai, vagy matematikai területről bármilyen innovatív alkotás, találmány, kutató v. fejlesztő, ill. tudományos munka eredményét. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

A legjobb három pályázat lehetőséget kap a 2022 szeptemberében, Brüsszelben, az Európai Unió által, 40 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat (3500-7000 euró) lehet nyerni.

A részletes pályázati felhívás az Innovációs Szövetség portálján olvasható.

Forrás:
https://www.innovacio.hu/3a_hu_31_felhivas.php

Kép forrása: https://www.innovacio.hu/3a_hu_31_felhivas.php