A szellemi tulajdon védelme
 

Loricatus Delivery Box

A A A    Nyomtatható verzió

Minden olyan részén a világnak, ahol a szállító drón működőképessége biztosított, illetve a helyi jogszabályok nem tiltják az alkalmazását, ott máris világszenzáció lett a magyar Loricatus Kft. innovációja, a drónra szerelhető Loricatus Delivery Box. A világon egyedülálló, könnyű szállítódobozban a tárgyak rögzíthetők, ezért akár folyadékok biztonságos szállítását is lehetővé teszi.

A fejlesztők a Limes Model Kft. bevonásával egy igazi hightech anyagból, karbonból valósították meg a szállítódoboz prototípusát. A megvalósult és már gyártott szállítódoboz egy kézzel is fel- és leszerelhető, víz-, por- és ütésálló, 7.300 cm3 térfogatú, súlya 626 gramm és 2 kilogramm súlyt képes szállítani. Jelenleg 1 órás repülési időt és 15 kilométeres távolságot képes áthidalni. - ­­olvasható a hirek.prim.hu oldalán.

A dróntechnológia az egészségügytől a hadiiparig számos folyamatot könnyíthet meg például azzal, hogy a nehezen megközelíthető vagy katasztrófa sújtotta területekre is képesek ételt vagy gyógyszert szállítani.

 

Forrás:

http://hirek.prim.hu/cikk/2021/09/15/a_vilagon_egyedulallo_dronra_szerelheto_szallitodobozt_fejlesztettek

Kép forrása:

https://www.facebook.com/hashtag/loricatus