A szellemi tulajdon védelme
 

Egy családi vállalkozás különleges tejhelyettesítő technológiát kísérletezett ki

A A A    Nyomtatható verzió

A fehérjék elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Bajban vannak azonban azok, akik különböző okokból nem fogyaszthatnak tejtermékeket. Erre talált megoldást a Németh család, amikor vállalkozásuk (Capriovus Kft.) kutatás fejlesztői csapatával egy különleges tejhelyettesítő technológiát kísérletezett ki.

A tojásfehérjéből készült, magasabb biológiai értékű, készélelmiszer-csoport komoly innovációs folyamat eredményeként jött létre. Arra hivatott, hogy a tejtermékeket helyettesítse azok számára, akik nem képesek megfelelően megemészteni a tejfehérjét, a tejzsírt vagy a tejcukrot (laktózt). Szigetcsépi üzemükben tojásfehérje alapból mások mellett tejet, túrót, tejfölt és a vajkrémet kiváltó fehérjeforrásokat készítenek Totu fantázianéven.

dr. Németh Csaba, vezető fejlesztő, aki családjával együtt fontosnak tartja, hogy semmi se vesszen kárba, a feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmány tojáspor hasznosításával elsősorban hobbiállatok részére kifejlesztett takarmány termékeket is készítenek.

 

Források:

https://www.vg.hu/cegvilag/2021/09/magyar-talalmany-konnyiti-meg-a-laktoz-erzekenyek-es-dietazok-eletet

https://magyarmezogazdasag.hu/2021/06/25/amit-mar-biztosan-fogyasztottunk-csak-nem-tudunk-rola

 

Kép forrása:  https://capriovus.eu/