A szellemi tulajdon védelme
 

Van egy jó ötleted? Védekezz!

A A A    Nyomtatható verzió

A szellemitulajdon-védelem célja az alkotó elme által létrehozott termékek:  a találmányok, az irodalmi, művészeti és tudományos alkotások, a tudományos felfedezések, az árujelzők (védjegyek, márkanevek, földrajzi árujelzők stb.), illetve az ipar, a tudomány, az irodalom vagy a művészetek terén folyó szellemi tevékenység erkölcsi és jogi védelme, anyagi elismerésének biztosítása.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) törekszik arra, hogy tudatosítsa a szellemitulajdon-védelem fontosságát az ötletét megvalósítani és hasznosítani kívánó vállalkozásokban, emberekben.

A szellemi tulajdon hatalmas piaci értéket is képviselhet. Támogatástól, adókedvezménytől, piacszerzéstől és tőkebefektetéstől esik el az a feltaláló, aki nem védeti le a fejlesztését.

Van egy jó ötleted? Védekezz! címmel tart előadást Pomázi Gyula a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, aki többek között elmondja, milyen gazdaságot befolyásoló hatása van a szellemitulajdon-védelemnek, mikor érdemes a szabadalmaztatással kapcsolatban a hivatalhoz fordulni vagy hogy hogyan csökkenthetőek a piacra vezető út veszélyei.

Az előadás során lehetőség lesz feltenni a témával kapcsolatos kérdéseket is.

Időpont: 2021. október 18. 19:00
Helyszín: Scruton Közösségi Tér (1054 Budapest, Zoltán utca 10.)

Az eseményre a belépés ingyenes, regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://forms.gle/vjeaootSVs4U5ETp7

 

Forrás:

https://www.scruton.hu/esemeny/60-van-egy-jo-otleted-vedekezz-eloadas-a-szellemitulajdon-vedelmerol-scruton-belvaros

 

Kép forrása:  https://m.facebook.com/pg/scrutonkozosseg/posts/