A szellemi tulajdon védelme
 

Jól sikerült a próbafelszállás az új magyar fejlesztésű és gyártású repülőgéppel

A A A    Nyomtatható verzió

A Magnus Aircraft legújabb repülőgépe, a teljes egészében magyar fejlesztésű és gyártású Fusion 213-as szabadidő és oktató repülőgép sikeresen teljesítette első próbafelszállását.

Az új modell a cég korábbi gépe, a Fusion 212-es továbbfejlesztett változata. Külsőleg hasonlít is az elődre –, azonban több fontos változtatást hajtottak végre a tervezés, kivitelezés során.

A Fusion 213-as szerkezete jóval erősebb, hogy a nagyobb felszállási tömeget, és a műrepülhetőséghez kapcsolódó +6G-s terhelést is jobban bírja. Míg a korábbi modellnél csak a gép törzsében volt üzemanyag-tartály, addig az új prototípusnál a félszárnyakba is került, ezzel jelentősen megnőtt a hatótávolsága, 1000 kilométernél is többet képes megtenni a repülő. A fülkeergonómiát is megváltoztatták a tervezők. Az új modell jóval komfortosabb, kilátás és kezelhetőség szempontjából is szintet lépett.

Ez lehet az első teljesen magyar gyártású repülő, amely megszerezheti az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) típusalkalmassági bizonyítványát.

 

Forrás:

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/sikeres-volt-a-szuzfelszallas-bemutatkozott-a-magnus-aircraft-uj-repuloje/

Kép forrása:  https://autopro.hu/gyartok/