A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar fiatal lett a világ legjobb természetfotósa

A A A    Nyomtatható verzió

A 16 éves Koncz-Bisztricz Tamás lett az idén is a világ legjobb ifjú természetfotósa. A kitüntető címet az egyik legjelentősebb nemzetközi természetfotós versenyen, az orosz szervezésű Golden Turtle, azaz Arany Teknős pályázat 13 és 17 évesek korosztályának meghirdetett versenyén nyerte el. 

 Koncz-Bisztricz Tamás már harmadszor kapta meg a világ legjobb ifjú természetfotósa címet, idén a „Vörösbegy télen” című fotójával sikerült a dobogó első fokára állnia. És ahogy tavaly, idén is még két képpel sikerült bekerülnie a legjobb hat közé. 

A fiatal tehetség korábban más világversenyeken is részt vett már. 2019-ben a Bird Photographer of the Year (BPOTY) nemzetközi fotópályázatán ő nyerte el az Év Ifjú Madárfotósa címet, majd 2020-ban a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa címet zsebelte be a Close-up Photographer of the Year elnevezésű versenyen.

A Golden Turtle-re összesen 108 országból érkezett be több mint 14 000 alkotás, ebből 90 ország 2063 fotósának majdnem 11 000 fotója került a többkörös zsűri elé. Végül 116 fotós 166 képe jutott be a finalisták közé, így ezek a fotók kerültek be a kiállítás anyagába és a pályázat szokásos éves albumába. Ebben a nagyon erős mezőnyben kapott helyet 12 magyar 20 fotója is. – írja a turistamagazin.hu.

A versenyen díjazott további természetfotókat itt lehet megtekinteni.

 

Forrás:

https://www.turistamagazin.hu/hir/ismet-a-magyar-fiu-lett-a-vilag-legjobb-ifju-termeszetfotosa

Kép forrása: https://goldenturtle.ru/