A szellemi tulajdon védelme
 

Startupok ötleteltek az élhetőbb bolygóért

A A A    Nyomtatható verzió

A tavalyi, nagysikerű, globális vízválság problémájára megoldásokat hozó Aquathon innovációs ötletverseny után a Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminal az idén ismét összefogott, hogy startupokkal és nagyvállalatokkal karöltve tegyen lépéseket az élhetőbb bolygóért. A Planet Bootcamp innovációs verseny a magyarországi körforgásos gazdaság kihívásaira kereste a legjobb megoldásokat.

A bootcampen az alábbi kilenc startup mutatkozott be innovációjával.

Cleango megoldása a nagyvárosi autómosásra hoz időtakarékosabb és környezetkímélőbb megoldást, a Compocity robotfejlesztése a beltéri komposztálást teszi hatékonnyá és szórakoztatóvá. A Kling Technology kompozit technológiával állít elő könnyű felniket, míg a Seed Bonbon Handmade Kft. papírhulladék újrahasznosításával készít ültethető reklámajándékokat. A Smart CapacitSystem a fogyasztóknak és a beszállítóknak segítene abban, hogy egyensúlyba hozzák az energiafogyasztásukat és -termelésüket. A tOURmix közösségi, környezetkímélő csomagszállítási megoldást fejleszt. Az Ugrinpack-Erdősi Kft. komposztálható, növényi alapanyagból készült csomagolóanyagokat állít elő. A Vilhemp is hasonló megoldással foglalkozik: természetes összetevőket tartalmazó, saját fejlesztésű alapanyagból gyártanak termékeket. A Violinda Design papírhulladék segítségével készíti el tartós minőségben táskáit, pénztárcáit.

A zsűri a Composity komposztáló ökorobotját választotta a Planet Bootcamp legjobbjának.

Az okosszemetes innovációról korábban már beszámoltunk: http://www.szellemitulajdon.hu/hirek/2673/ket-het-alatt-elvegzi-a-komposztalast-a-magyar-okorobot.html

 

Forrás:

https://startuponline.hu/komposztalo-robot-lett-a-planet-bootcamp-legjobbja/

Kép forrása:   https://figyelo.hu/