A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar Termék Nagydíj pályázat 2014

A A A    Nyomtatható verzió

A tizenhetedik alkalommal kiírt Magyar Termék Nagydíj pályázatra az idén május 16-ig lehet jelentkezni 31 főcsoport 53 témakörében a Magyarországon gyártott és forgalmazott termékekkel, illetve szolgáltatásokkal.

A Magyar Termék Nagydíj® minőségtanúsító rendszer célja a kiváló minőségű magyar termékek, szolgáltatások elismerése, a minőségtudatos szemlélet, a termékbiztonság, a fogyasztóvédelem szintjének emelése.

A Magyar Termék Nagydíj elnyerése szigorú követelményrendszerhez kötött, a kitüntetett termékek és szolgáltatások megfelelőségét független, szakértőkből álló zsűri vizsgálja, garantálja és folyamatosan ellenőrzi. A pályázatok elbírálásánál az idén az áruk és szolgáltatások megítélésénél kiemelt hangsúlyt kap az exportorientáció.

Újdonság, hogy az idén a gyógykozmetikumok vagy a speciális wellness kozmetikumok és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatási rendszer főcsoportba illeszkedő áruk és szolgáltatások is megmérettethetik magukat.

2014-ben újabb szakmai támogatók – a Közbeszerzési Hatóság, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – is csatlakoztak a pályázathoz és a Kiírói Tanács is bővült a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft.-vel.

A Magyar Termék Nagydíj pályázat első meghirdetése, 1998 óta 420 nagydíjat ítéltek meg, mintegy 3000 nemzetközi színvonalú termék és szolgáltatás számára.

A pályázati feltételekről bővebben a www.termeknagydij.hu honlapon tájékozódhatnak, ahol a pályázati anyag is elérhető.

 

Forrás:

Magyar Termék Nagydíj 2014 – www.termeknagydij.hu – 2014. március 6.