A szellemi tulajdon védelme
 

Redmenta – a felhőalapú feladatlapkészítő

A A A    Nyomtatható verzió

Két fiatal informatikus – Mérő Bálint (19) és Bordás Ádám (16) – fejlesztése a Redmenta névre keresztelt felhőalapú feladatkészítő applikáció.  A fejlesztők abból a tudományos kutatási eredményből indultak ki, mely szerint nem az ismétlés, hanem a tesztelés a „tudás anyja”. A tanárok munkáját segítő alkalmazás a tudás ellenőrzése mellett lehetőséget ad annak további bővítésére is.  A tanárok körében nagy népszerűségnek örvendő applikációval témakörtől függetlenül egyszerűen, gyorsan összeállíthatják, módosíthatják feladatsorukat, melyet online megosztva a diákok akár táblagépen vagy az okostelefonjukon meg tudják írni a dolgozatukat.

A kitűnően működő, könnyen kezelhető alkalmazást mindenki számára hozzáférhetővé tették, a közeljövőben csak az arculaton kívánnak módosítani.

A fiatal fejlesztők célja, hogy az applikációt a közoktatásban minél szélesebb körben kiterjesszék, a tanároktól kapott ötleteket, javaslatokat igyekeztek megvalósítani a fejlesztés során. Ahhoz, hogy a nyelviskolák is tudják alkalmazni, megkezdték az applikáció többnyelvűsítését.

Forrás:

Fiatalok által fejlesztett alkalmazás segítheti a tanárok munkáját – csaladinet.hu– 2014. október 22.