A szellemi tulajdon védelme
 

Egy magyar fejlesztés indítja el a pénzügyi önrendelkezés új világrendjét

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európai Unió minden államában jelen lesz a Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által fejlesztett  BENKER,  Európa első blokklánc alapú neobankja.

A BENKER célja, hogy megreformálja a bankok és ügyfeleik viszonyát, valamint 100%-os kontrollt adjon a klienseknek pénzük felett.

Az innováció a pénzügyek területén az új világrendet, vagyis a teljes átláthatóságot, a pénz feletti valódi önrendelkezést hozza el a modern technológia segítségével. Az ügyfél saját maga irányíthat, teljes szabadságban élhet és nem a pénzügyi piac különféle szereplőinek van kiszolgáltatva.

A pénzügyi szolgáltatóknak nemcsak jogi és felügyeleti követelményeket kell betartaniuk, hanem átláthatóan kell működniük úgy, hogy azt blokklánc szinten is működtetik és tárolják. A működési szabályokat csak teljesen transzparensen, felügyelt módon változtathatják, azaz nem módosíthatják saját belátásuk szerint, nem kerülhetik meg a rendszert, még a technológiai lehetőség sincs meg rá. 

A neobank 100%-ban egy blokklánc rendszeren fut majd, a saját fejlesztésű NATRIX-on, melyet kifejezetten a pénzügyi szektorra optimalizáltak. A rendszer minden pénzügyi és bankbiztonsági szabályozásnak megfelel majd, a GDPR-nak is.

Az éles indulásra még az idén sor kerül. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a cég honlapján már lehetőség van az előregisztrációra. 

 

Források:

https://www.technokrata.hu/egazdasag/2022/01/21/blokklanc-neobank-magyarorszag/

https://fintech.hu/a-magyar-fejlesztesu-benker-europa-elso-blokklanc-alapu-neobankja/

https://benker.io/

Kép forrása:

https://ffnews.com/