A szellemi tulajdon védelme
 

Melyik legyen a három közül?

A A A    Nyomtatható verzió

Már lehet szavazni az év vadvirága címért versengő három növény egyikére. Az idén az alábbi védett virágok állnak versenybe: mocsári békaliliom, agárkosbor és csillagőszirózsa.

Szavazáskor mindenki csak egy voksot adhat le a három kiválasztott vadvirág valamelyikére. A szavazásra kijelölt időszak  2022. január 22-től március 1-ig tart, az alábbi oldalon lehet megtenni: https://5f74d38eabf8c.site123.me/%C3%89v-vadvir%C3%A1ga-szavaz%C3%A1s.

Az Év vadvirága mozgalom magánkezdeményezésre indult 2010-ben, célja a hazánkban honos ritka, vagy ritkulóban levő növényfajok megismertetése, védelme és a hozzájuk kötődő problémák feltárása, bemutatása.

Az év vadvirága címet elnyerte már többek között a szépséges leánykökörcsin, a kedves kikeleti hóvirág és az impozáns szibériai nőszirom, tavaly a vetési konkoly lett a győztes. 

Az idei évben is a Vadonlesők Közössége a Magyar Biológiai Társasággal közösen bonyolítja az Év Vadvirága kiválasztását, míg annak szakmai felügyeletét továbbra is a hét tagú kuratórium végzi. 

 

Források:

https://www.turistamagazin.hu/hir/mi-legyen-2022-ben-az-ev-vadviraga

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2022/01/27/ev-vadviraga-szavazas-mocsari-bekaliliom/

Kép forrása:

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2022/01/27/ev-vadviraga-szavazas-mocsari-bekaliliom/