A szellemi tulajdon védelme
 

Csillagok alatt népszerűsítik a természettudományt

A A A    Nyomtatható verzió

Az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) összefogásával a természettudományt népszerűsítő kampányt indít márciusban „Csillagok alatt – országos természettudományi ismeretterjesztő médiakampány” címmel.

Ehhez kapcsolódóan minden héten új videós tartalmak lesznek elérhetők, amelyek a legújabb kutatási eredményeket, az országban működő csillagászati bemutatóhelyeket és az aktuális égi jelenségeket mutatják be közérthető és szórakoztató formában.

A projekt részeként megvalósuló események és készülő tartalmak az amatőr csillagászok mellett a lehető legszélesebb nagyközönséget szólítják meg, így mindenki találhat a maga számára érdekesnek ígérkező programot.

A nagy sikerre való tekintettel  idén nyáron – már harmadik alkalommal -  újra megszervezik az "Egy hét a csillagok alatt" elnevezésű megmozdulást, melynek célja, hogy minél többen élhessék át az éjszakai égbolt megfigyelésének élményét. Augusztus 5. és 14. között országszerte több mint ötven helyszínen várják az érdeklődőket csillagászati bemutatókkal, népszerűsítve a természet és a tudományok szépségét és az égbolt közös fürkészésének élményét.

Forrás:

https://elkh.org/hirek/csillagok-alatt-kutatok-es-civilek-fogtak-ossze-a-termeszettudomanyok-nepszerusiteseert/

Kép forrása:

https://theconversation.com/