A szellemi tulajdon védelme
 

Keresik a szellemitulajdon-védelem tudatos alkalmazóit

A A A    Nyomtatható verzió

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) Global Awards néven új díjprogramot indított el azoknak a gazdasági, tudományos és kulturális szervezeteknek az elismerésére, akik a szellemitulajdon-védelem tudatos alkalmazói lettek. A díjjal azokat ismerik el, akik szellemi tulajdonjogokat használtak olyan megoldások kidolgozására, amelyek pozitívan járultak hozzá a társadalomhoz, gazdaságilag, társadalmilag vagy kulturálisan.

A díj első kategóriájában kis- és középvállalkozások jelöltethetik magukat 2022. március 14-ig. Azok a szervezetek tartoznak ebbe a kategóriába, amelyek kevesebb mint háromszáz alkalmazottat foglalkoztatnak, és az éves bevételük nem haladja meg a 15 millió USD-t. 

A jelölteket héttagú zsűri értékeli, és a győzteseket olyan kritériumok alapján fogják kiválasztani, mint az IP-tudatosság, az innovációban és az üzleti életben való jártasság. A díjazottakat személyre szabott mentor­program, valamint egyéb támogatási és szponzori formák segítik majd a finanszíro­zási lehetőségekhez való könnyebb hozzá­férésben és az üzleti növekedésben.

Jelentkezni az alábbi honlapon lehet: https://www.wipo.int/global-awards/en/.

 

Forrás:

https://www.innoteka.hu/cikk/a_szellemi_tulajdon_felelos_kezelese.2438.html

Kép forrása:  https://www.wipo.int/global-awards/en/