A szellemi tulajdon védelme
 

A jövő varázslatos világa tárul elénk hamarosan

A A A    Nyomtatható verzió

A World of Robots, mint a régió legsokrétűbb kiállítása az európai turné állomásaként először Budapestre látogat, hogy lenyűgözze a magyar közönséget.

A kiállítás részeként láthatóak lesznek a legújabb fejlesztésű humanoid robotok, nagy értékű – kipróbálható – robot játékok, transformerek, irányítható focilabda, rakodó tank robot, rajzoló robotkarok, 3D nyomtatók, eredeti filmes relikviák, mint például a Vasember, R2D2, Terminator, C3PO, ezenfelül több méteres – nagy játékfilmes koncepció robotok, robot állatok, és a digitális kultúrához köthető kiemelkedő újítások, sőt még egy Mars járó koncepció robot is bemutatásra kerül. Egy időfalon bemutatják, hogy honnan hová fejlődtek a robotok és azt is megnézhetjük, hogy miben jobb egy robot és miben egy ember.

A varázslatos kiállításon a Magyar Honvédség is képviselteti magát a tűzszerészek bombakereső robotjával. A kiállításra látogató diákok és diákcsoportok átfogó képet kapnak a 21. század digitális, és robotikai K+F fejlesztésekről ahol a Budapesti Műszaki Egyetem és Pázmány Egyetemek fejlesztései is bemutatkoznak.

A kiállítás március 3-án nyit és három hónapon át lesz látogatható.

További információk az alábbi linken találhatók:  https://robotkiallitas.hu/

 

Forrás:

https://robotkiallitas.hu/

Kép forrása:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-robot-kiallitas.html