A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar innováció segít mérni az evezősök sportteljesítményét

A A A    Nyomtatható verzió

Az evezős sportok edzés- és versenyadatainak nyomon követése, elemzése céljából egy új innováció látott napvilágot PaddleMate néven. A fejlesztő csapat tagjai korábban maguk is aktív sportolók voltak, így széleskörű tapasztalataikra hagyatkozva alkották meg az új teljesítménymérő rendszert.

A lapátra szerelhető okos edzőtársként is emlegetett PaddleMate szenzorai segítségével a sportolóknak és edzőiknek lehetőségük nyílik vízen is mérni sportágspecifikus adatokat, melyeket az okostelefonos és webes applikációban tudnak megtekinteni és elemezni.

Jelenleg már egy tucat hazai és külföldi egyesület sportolói használják a PaddleMate rendszerét a felkészülésük során. A felhasználók között világ- és Európa-bajnok kenusok és kajakosok is vannak, akik számára elengedhetetlen a teljesítményük mérése.

A PaddleMate egyszerű kezelhetősége miatt ma már az amatőr sportolók is kedvüket lelhetik az adatok elemzésében.

A PaddleMate szenzorai bármely „lapátos” vízi sportágban használhatóak. Legyen szó kajakról, kenuról, evezésről, sárkányhajóról vagy az egyre népszerűbb SUP-ról (stand up paddle), mindegyik sportág szerelmesei számára kiváló társ az edzések nyomon követésében.

A fejlesztők célja, hogy az egész világon lehetővé tegyék az amatőr és profi evezős sportágak kedvelői számára az aktivitásuk objektív mérését és egy támogató közösség építését.

Az innovációról bővebben a startuponline.hu-n lehet olvasni.

 

Forrás:

https://startuponline.hu/digitalizalja-az-evezos-sportagakat-a-magyar-innovator-csapat/

Kép forrása:  https://www.facebook.com/thepaddlemate/