A szellemi tulajdon védelme
 

Rangos elismerést nyert a Magyar Zene Háza Cannes-ban

A A A    Nyomtatható verzió

Ismét rangos elismerést nyert a Magyar Zene Háza, most a legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai díjat nyerte el. A nemzetközi szakmai grémium a világ legjobb épületeit felvonultató mezőny elé helyezte a Magyar Zene Házát és egyhangú szavazással a zsűri fődíjával jutalmazta. A nemzetközi szakértőkből álló döntőbizottság az indoklásában fenntarthatósági, esztétikai és látogatói élmény szempontjából egyaránt a világ legjobbjának ítélte a japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett különleges magyar épületet.

A Magyar Zene Háza a gazdag magyar zenei hagyományt viszi közelebbi minden hazai és külföldi látogatójához a 21. századi technikán alapuló interaktív kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő eseményekkel és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel. A világon egyedülálló komplexitású zenei intézmény a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közvetlen közelében épült, a már elbontott, egykori Hungexpo irodaházak helyén. Az intézmény 2022.  január 23-tól a nagyközönség számára is megnyitotta a kapuit.

A Városligeti Zrt. közleménye szerint a Magyar Zene Háza épületére nem először figyel fel a nemzetközi szakma, megvalósulását már a kezdetek óta komoly figyelem övezi világszerte: a CNN és a World Architecture Community (WAC) is 2021 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította. A házat már a tervei alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megmérettetésen, ami az ingatlanszakma egyik legnagyobb, széles körben jegyzett elismerése. 2020-ban pedig a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat kapta meg: az amerikai Music Cities Awards kiírásában, a legjobb zenei tematikájú ingatlanfejlesztésnek járó kitüntetését.

 

Forrás:

https://infostart.hu/kultura/2022/03/18/nivos-ingatlanszakmai-dijat-nyert-a-magyar-zene-haza-cannes-ban#

Kép forrása: https://magyarzenehaza.com/