A szellemi tulajdon védelme
 

Átadták a 2021. évi Innovációs Nagydíj elismeréseket

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Innovációs Nagydíj alapításáról a Magyar Innovációs Szövetség 1991. évi közgyűlése határozott, az évente egyszer odaítélt elismeréseket azok a Magyarországon bejegyzett társaságok kaphatják, amelyek a díjátadást megelőző évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el.

A 2021. év díjazottjait a bírálóbizottság az elért többleteredmény, többlet-árbevétel - és a társadalmi hasznosság alapján választotta ki. 

A 30. Magyar Innovációs Nagydíj kiírásra összesen 35 pályázat érkezett be, ezekből a bírálóbizottság az értékelési szempontok szerint, a legjobbnak minősített 33 pályázat közül választotta ki a díjazott, ill. a kiemelt elismerésben részesülő pályázatokat.

A 2021. évi Nagydíjat a CycloLab Kft. kapta a SARS-CoV-2 vírus elleni gyógyszerkészítmény segédanyagáért.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával kiírt 2021. évi Ipari Innovációs Díjban a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. részesült, a Favipiravir Meditop 200 mg filmtabletta kifejlesztéséért és gyártásáért. 

Az Agrárminisztérium támogatásával kiírt 2021. évi Agrár Innovációs Díjában a Martonvásári Bázismag Vetőmagszaporító, Termeltető és Forgalmazó Kft. részesült. a szántóföldi növény-termesztés eredményességének megalapozásáért és növeléséért, ökológiai innovációval, a vetőmagok biológiailag aktív anyagokkal történő kezelésével. 

Az Agrárminisztérium támogatásával kiírt 2021. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft. részesült, a webSCADA6 folyamatirányító rendszerért, a tiszta víz szolgálatában.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2021. évi Innovációs Díjában a Műszer Automatika Kft. részesült a MANTI hővédő anyagcsaládért.

A Magyar Innovációs Szövetség 2021. évi Startup Innovációs Díjában a Péntech Solutions Kft. részesült a Digitális Cégfinanszírozásért.

 

Forrás:

https://www.innovacio.hu/index_30_nagydij_sajto.html

Kép forrása: https://nkfih.gov.hu/