A szellemi tulajdon védelme
 

Fotokatalitikus légtisztítót fejlesztettek Szegeden

A A A    Nyomtatható verzió

A SolvElectric Technologies Kft. kifejlesztette, a Szegedi Tudományegyetem Mikrobiológiai Tanszéke pedig validálta a hatékonyságát a SolveAir UNI fotokatalitikus légtisztítónak. 

A 100 százalékban magyar fejlesztésű készülék ózon és vegyi anyag kibocsátása nélkül teszi egészségesebbé a környezetet, tisztítja meg a levegőt és szünteti meg a kellemetlen szagokat. A termék használata javasolt az egészségügyi helyiségekben (pld. orvosi rendelők, váró termek, kórtermek stb.), de az iskolákban és háztartásokban is. Az innovatív készülék a mérések szerint 2-3 óra alatt a 20-30 négyzetméteres helyiség levegőjét teljesen megtisztítja, ott sem kémiai, sem biológiai szennyezést nem tudtak - az előírt méréshatároknak megfelelően - kimutatni.  A légtisztító egyik legnagyobb előnye, hogy működése közben bárki nyugodtan bent tartózkodhat az adott helyiségben.

A 2021 novemberében Dél-alföldi Innovációs Díjjal kitüntetett eszköz továbbfejlesztése jelenleg is gőzerővel zajlik, a jövőben a közösségi közlekedésben szeretnék majd alkalmazni.

 

Forrás:

https://www.digitalhungary.hu/start-up/Vegyszermentesen-pusztitja-a-korokozokat-a-magyar-talalmany/15420/

Kép forrása: https://solveair.eu/