A szellemi tulajdon védelme
 

Egy sikeres vállalkozónál mindig van IP

A A A    Nyomtatható verzió

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala egy széleskörű IP kampánnyal kívánja segíteni a magyar vállalatokat, hogy megóvhassák értékeiket és megerősíthessék pozíciójukat a hazai és nemzetközi piacon.

A kampány első szakasza az élelmiszeripari oltalmakra fókuszál. A hivatal mellett a szellemitulajdon-tudatos vállalkozások – PICK, a Szerencsi Bonbon, az Etyeki Kúria és a Szarvasi Mozzarella – márkanagykövetként segítenek, hogy az élelmiszeripar szereplői megismerjék, milyen oltalmak segítségével érhetnek el akár több tízmillió forintos hasznot.

Tevékenységi körtől függően számos különböző oltalmi típus közül választhat az, aki szellemi tulajdona védelme mellett dönt: védjegy, formatervezési mintaoltalom, szabadalom, földrajzi árujelző, használatiminta-oltalom, szerzői jog. A szellemi tulajdon védelme akár országhatárokon is átívelhet.

A legelterjedtebb oltalmi forma a védjegy bejegyzés, amely ezzel fontos brand-elemmé, szimbólummá válik, amivel a vásárló azonosítja a márkát.  A tudatos vásárlók körében kifejezetten fontosak a védjegyek és oltalmak, hisz minőségi garanciát jelentenek, így értéknövelő hatással bírnak. A vásárlók meglepően magas arányban (70 százalék) utasítják el a hamisítványok vásárlását, és azzal is nagyon sokan (78 százalék) tisztában vannak, hogy a hamisítványok vásárlásával ártanak vállalkozásoknak.

Az ismert élelmiszeripari nagyvállalatok, „IP  Hősök” sikersztoriait az alábbi elérhetőségen lehet elolvasni:  https://ipmindenkinek.hu/index.php

 

Forrás: https://ipmindenkinek.hu/

Kép forrása: https://ipmindenkinek.hu/