A szellemi tulajdon védelme
 

A műanyag újragondolása

A A A    Nyomtatható verzió

A Startup Plastic Surgery inkubációs program szervezői május 1-ig várják azok jelentkezését, akik a műanyag-helyettesítő termékek, műanyag-előállítás és újrahasznosítás, új technológiai megoldások vagy a műanyag termékekkel kapcsolatos fogyasztói szokások területét érintő innovatív ötleteikkel, termékeikkel, vagy technológiákkal kívánják megújítani az iparágat.

A Klímainnovációs Közösség által indított négyhónapos program iparág fókuszú szakmai támogatással, üzleti coachinggal és networking eseményekkel támogatja a kiválasztott startupokat, és formál piacképes vállalkozásokat a kezdeti fázisú ötletekből.

A négy hónapos időszakot követően a csapatok egy záró pitch versenyen adhatnak számot fejlődésükről, a legjobbak pedig közvetlen gyorsított befektetési lehetőséggel gazdagodhatnak a Hiventures együttműködés jóvoltából.

Az idei kezdeményezés már két sikeres inkubációs program után került meghirdetésre.

Az első Startup Plastic Surgery egyik legeredményesebb csapata a Vilhemp, akik teljes mértékben megújuló erőforrásból származó, valamint újrahasznosítható anyag felhasználásával szállítanak a vendéglátóiparnak műanyagot helyettesítő evőeszközöket és szívószálakat.  A másik, a Moseanic csapata tengeri műanyagdarabokból és természetes összetevőkből állítanak elő egy karakteres megjelenésű anyagkeveréket, amely ígéretes újdonságot jelent az építőipar és a belsőépítészet számára.  A tavalyi verseny különdíjasa, a Skoonex csapata újrahasznosítható anyagösszetételű fogkefét álmodtak meg, amely alumínium vázból és egy cserélhető fejből áll. 

 

 

Forrás:

https://www.digitalhungary.hu/start-up/Startupok-a-muanyag-ujragondolasaert/15541/

Kép forrása: https://bdpst24.hu/