A szellemi tulajdon védelme
 

Kihirdették a Richter Anna Díj 2022-es év győzteseit

A A A    Nyomtatható verzió

A Richter Anna Díj a Richter Gedeon Nyrt. kezdeményezése, célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, illetve a társadalmi jóllét fontosságára. Olyan újszerű, megvalósítható ötleteket támogat, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hoznak a hétköznapokban.

A negyedik éve négy kategóriában meghirdetett pályázat győztesei 4 millió forintot kapnak álmaik megvalósításához, emellett bemutatja azokat a nagyközönségnek, sajtónyilvánosságot biztosít és segíti megvalósulásukat.

A díjra idén is több száz projektet neveztek, mely közül a pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória egy-egy zsűridíjasát a zsűri tagjai választották ki, a nagyközönség pedig online szavazással dönthette el a közönségdíjasokat.

Orvos kategóriában a „Sine morbo - egészségnevelő társasjátékot” találta a zsűri a legjobb ötletnek. A  pályázók nem statisztikákkal, prospektusokkal terjesztik a megelőzés, az egészséges életmód fontosságát, hanem játékosan, humorral adják ezt át a gyerekeknek és az arra nyitott felnőtteknek is.

 Egészségügyi szakdolgozó kategóriában az „Oktatókonyha” elnevezésű program győzött. Az ötletgazdák létrehoznak a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikáján egy olyan oktatókonyhát, ahol a szigorú diétára fogott anyagcserebetegségekben szenvedő gyerekek szülei megtanulhatják mit hogyan készíthetnek el.

A gyógyszerész kategória díjazottjai a Gyógyszer Vlogger Kids elnevezésű program megálmodói lettek. Különböző gyógyszerformákkal és a leggyakoribb betegségek kapcsán felmerülő gyógyszeres kezelésekkel ismertetnék meg a szülőket rövid, látványos videókon keresztül.

A pedagógus kategória győztese a Kutyajó móka című pályázat. A csapat gyógypedagógusa speciális nevelési igényű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik segítő kedvenceivel, Hoppával és Ritmussal a két terápiás kutyával

Többezer szavazattal nyerte a közönségdíjat a Merj segítséget kérni! című projekt. Az innovatív csapat szeretné felhívni a daganatos betegek figyelmét a pszichés segítségkérés fontosságára. Szeretnének segítséget nyújtani frissen diagnosztizált daganatos betegeknek online és személyes támogatást nyújtó programsorozattal.

 

Forrás: https://richterannadij.hu/

Kép forrása:  https://m.facebook.com/richterannadij/