A szellemi tulajdon védelme
 

Már elérhető Magyarország első emlőshatározó alkalmazása

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött Magyarország első, ingyen letölthető emlőshatározó alkalmazása, mely 85 emlősfaj azonosításában segíti a természetjárókat.

Az okostelefonra készült segédlet elsősorban azoknak készült, akik a természetben barangolva egy állandóan kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen emlősállatot láttak erdőn, mezőn, vagy akár a kertben.

A betáplált 85 emlősfajt alakja, legjellemzőbb színe és élőhelye alapján ismeri fel az applikáció, de akár egyetlen szűrési feltétellel is működik. Ezen funkciók mellett 25 emlős lábnyomát is felismeri, így akár a nyomok azonosításban is segíthet.

Ha csak a fajokkal szeretnénk ismerkedni, arra a Lexikon funkciót használhatjuk, mely az alkalmazásban található összes fajt név szerint, képpel tárolja.

Játék funkciót is kapott a program, azzal pedig fajismeretünket vagy a frissen megszerzett tudásunkat tesztelhetjük feleletválasztós kérdések keretében, amiért cserébe pontokat is kapunk.

A 2016-ban megjelent Madárhatározó és a 2017-ben indult Kétéltű- és Hüllőhatározó után ez már a harmadik könnyen kezelhető, természetjárókat segítő telefonos alkalmazás.

A Kétéltű- és Hüllőhatározó alkalmazásról korábban mi is hírt adtunk.

 

Forrás:

https://www.mme.hu/megjelent-az-emloshatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas-20220506

Kép forrása:

https://www.mme.hu/megjelent-az-emloshatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas_20220506