A szellemi tulajdon védelme
 

Több mint 300 termékkel bővült a Tudatos Vásárló mobil alkalmazás funkciója

A A A    Nyomtatható verzió

A Tudatos Vásárlók Egyesületének „Tudatos Vásárló” alkalmazása mostanáig abban segítette a fogyasztókat, hogy felismerjék a termékek egészségre és környezetre gyakorolt hatásait, és felmérjék, melyik termék milyen vegyszereket tartalmaz. A fenntartható életmódot támogató applikáció segítségével a tisztítószerek összetevőinek ellenőrzése mellett mostantól könnyedén beszerezhetjük a nem pusztán a környezetkímélő, de a méltányos kereskedelemből származó termékeket is. Ez az első hazai mobilalkalmazás, amellyel célzottan rátalálhatunk a méltányos kereskedelmi (Fairtrade) és pálmaolajmentes termékekre.

„A pálmaolajat előszeretettel alkalmazza az élelmiszer- és szépségipar annak olcsósága miatt, gyakorlatilag mindenben megtalálható, aminek előállításához növényi zsír vagy olaj szükséges. A megnövekedett pálmaolajszükséglet miatt egyre nagyobb földterületeket sajátítanak ki az ipari termelés miatt, ezzel veszélyeztetve az adott régió biodiverzitását.

A méltányos kereskedelem alapelve, hogy a résztvevők a bevett világpiaci áraktól függetlenül olyan árban állapodnak meg, amely valóban fedezi a termelők befektetett munkáját. A vásárlók Fairtrade minősített termékek preferálásával hozzájárulnak az etikus termeléshez, ezzel csökkentve a mezőgazdasági munkások kizsákmányolását és a gyermekmunkát.” – olvasható a Tudatos Vásárlók Egyesületének honlapján.

A környezettudatos vásárlóknak fejlesztett applikáció egy olyan modern eszközt ad a vásárló kezébe, amellyel bárki már a boltban, vagy otthon a flakonnal a kezében egyszerűen el tudja dönteni egy adott tisztítószerről, hogy használatával mennyit árt magának, a családjának és a Földnek. Ellenőrizheti vele a termékek összetételét, és készíthet vele környezetbarát bevásárlólistát. Segít áttérni a zöld tisztítószerekre, a Fairtrade és pálmaolajmentes termékekre, ezáltal csökkenthetők a háztartási munkák káros egészségügyi és környezeti hatásai.

 

Forrás:

https://tudatosvasarlo.hu/vegan-palmaolajmentes-fairtrade-bio-termekek-tudatos-vasarlo-mobil-applikacio/

Kép forrása:

https://tudatosvasarlo.hu/