A szellemi tulajdon védelme
 

Az idei évben először Magyarországról is keresi a vállalkozó hölgyeket az EIT Food

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT Food) az idei évben először Magyarországról is keresi a vállalkozó hölgyeket, hogy jelentkezzenek az agrár-élelmiszeripari ágazatban megvalósuló innovatív üzleti ötlettel vagy az agrár-élelmiszeripari piacon legfeljebb 2 éve működő startup vállalkozással.

Az EIT Food 6 hónapos támogatást, célzott képzést és személyre szabott mentorálást kínál.

A sikeres pályázók – országonként 10 fő – esélyt kapnak egy 10 000 euróig terjedő díj elnyerésére is. Június 13-ig várják a jelentkezéseket, a program júliustól decemberig tart, és teljesen ingyenes.

További információk itt találhatók: https://pozi.io/competitions/eit-ewa-2022

 

„A nők vidéki területeken való képviseletének hiánya nemcsak a vállalkozói tevékenységet érinti, hanem a nők olyan akadályokkal is szembesülnek, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy teljes mértékben kibontakozzanak és felelősségteljes pozíciókat válasszanak a vidéki vállalkozásokban. Ezért – különösen a vidéki területeken – a női kreativitás és vállalkozói potenciál a gazdasági növekedés alulhasznosított forrása, amelyet tovább kellene vizsgálni. Az Európai Bizottság az uniós országokkal együttműködve igyekszik leküzdeni ezeket a kihívásokat, és igyekszik több nőt ösztönözni arra, hogy saját vállalkozást alapítson.

A program korábbi sikere után az EIT Food most 11 országban indította el ezt a programot egyidejűleg: Horvátországban, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Görögországban, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Törökországban.” – olvasható a startuponline oldalán.

 

Forrás:

https://startuponline.hu/europa-a-legjobb-noi-vallalkozokat-keresi-agrar-elelmiszeripari-agazatban/

Kép forrása:

https://www.facebook.com/EITFood.eu/