A szellemi tulajdon védelme
 

Megoldások a holnapért

A A A    Nyomtatható verzió

Az EdisonKids és a Samsung – a tavalyi siker után – az idei évben is meghirdette a 12 és 18 év közötti fiatalok számára a Megoldások a holnapért versenyt. A kezdeményezést idén is óriási érdeklődés övezte, melynek hatására az ország 27 különböző pontjáról, 61 iskolából, összesen 270 12 és 18 év közötti diák pályázott. A három meghirdetett kategória közül (fenntarthatóság, digitális oktatás, közösség) a fenntarthatóság foglalkoztatta leginkább a magyar fiatalokat. A középdöntő után a legjobb 8 csapat kereshette a megoldást arra a kérdésre vagy problémára, amelyen változtatni szerettek volna.

A zsűri döntése alapján az első helyezést a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumból érkező GITegylet csapata nyerte el, akik a PlanNet névre keresztelt megoldásukkal egy olyan platform létrehozására tettek javaslatot, ahol a tárgyak eladásával általunk kiválasztott jó ügyeket támogathatunk.

A második helyen a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium Amper és Éta csapata végzett, akik a hulladék komposzt felhasználását ötvözték a keletkező hőenergia elektromos árammá alakításával, amellyel megoldható lenne például az adott otthonban a világítás.

Harmadikként végzett a budapesti Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Gimnázium 17 éves diákjaiból álló BOND csapat, akik projektjükkel a szexuális edukáció megújításának lehetőségeit keresték egy olyan online platform létrehozásán keresztül, ahol a fiatalok, tanárok és a szülők is szakértői válaszokat kaphatnának bármilyen szexualitással kapcsolatos kérdésre.

A programról és a nyertesekről bővebben az alábbi oldalon lehet olvasni:

https://www.samsung.com/hu/solvefortomorrow/

 

______________________

A Megoldások a holnapért célja, hogy teret adjon a tehetségnek és megmutassa, hogyan gondolkodnak ma a fiatalok a technológiai fejlődésről, a tudatosságról vagy a közösségi alkotásról. A program alapjául a Samsung nemzetközi sikereket elért Solve for Tomorrow, Megoldások a holnapért kezdeményezése szolgál. A félév során a diákok fejleszthetik STEM (a tudomány, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika négy tudományának egy vagy több területe) ismereteik mellett a kritikai gondolkodásukat, a kreativitásukat és megtanulhatnak csapatban dolgozni.

Forrás:
https://www.samsung.com/hu/solvefortomorrow/

 

Kép forrása:
https://bridgebudapest.org/hu/