A szellemi tulajdon védelme
 

Kifejlesztették az első gyógynövényalapú fájdalomcsillapítót hazánkban

A A A    Nyomtatható verzió

Hazai gyógyszerészek és gyógynövény szakértők évtizedeken át dolgoztak a 100 százalékban magyar fejlesztésű, gyógynövény alapú fájdalomcsillapítón, a Herbapirinen. Az innovatív készítmény forradalmasítja a fájdalomcsillapítást azok számára, akik kerülnék a szintetikus gyógyszerek szedését. 

A gondosan összeválogatott természetes hatóanyagok (például rozmaring, a kurkuma, vagy a fűzfakéreg) egymást segítve hathatnak a fájdalomra, és a fájdalmat keltő gyulladásos folyamatokra, legyen az idegi, vagy ízületi eredetű.

A fűzfakéreg titka abban rejlik, hogy nagyon hasonlít az egyik legnépszerűbb fájdalomcsillapítóhoz, az aszpirinhez, ugyanis ahhoz hasonlóan a szalicil egyik természetes forrása. A fehér fűz ugyan lassabban fejti ki hatását, mint az aszpirin, de hatása tovább tart és kevesebb a – vagy egyáltalán nincs – mellékhatása. A fehér fűzfakéreg hatásosan enyhíti a fejfájást, lelki feszültséget és a heveny izomfájdalmat, de más idült fájdalmak kezelésére is alkalmas, például hátfájás, nyakfájás.

A készítményt a patikák mellett a lehető legszélesebb körben mindenhol elérhetővé szeretnék tenni, így hamarosan drogériákban, herbáriákban és élelmiszerláncoknál is meg lehet majd vásárolni.

 

Forrás:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/06/uj-magyar-siker-gyogynovenyalapu-fajdalomcsillapitot-fejlesztettek-a-kutatok

 

Kép forrása:

https://vitaldepowebaruhaz.hu/