A szellemi tulajdon védelme
 

Több tudományterületet érintő űrképzés indul szeptemberben Magyarországon

A A A    Nyomtatható verzió

Az űrszektorhoz, az űrkutatáshoz köthető szakirányú továbbképzés indul ősszel az UniSpace konzorciumnak köszönhetően, amelyben 16 egyetem vállalta az együttműködést.

A képzés négy tudományterületre fókuszál: az élő, illetve az élettelen természettudományra, a műszaki és informatikai területre és a társadalomtudományokra. A három féléves szakirányú továbbképzés lehetővé teszi, hogy a négy tudományterületen az űrszektort felépítő ökoszisztéma képzése egységessé váljon. Az első félév egy közös modulra épül, mely során minden hallgató a négy tudományterület releváns ismereteit sajátíthatja el. Az erre épülő második és harmadik szemeszterek pedig az adott tudományterület sajátos ismereteire alapoz.

Az élő természettudományokért a Debreceni Egyetem, az élettelen természettudományokért az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a műszaki és informatikai területért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a társadalomtudományokért pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lesz a felelős, aki egyben a konzorcium szakmai koordinálását is végzi.

A program iránt már külföldről is érdeklődnek, partnerként akarnak bekapcsolódni, ezért az ősszel induló képzések magyar és angol nyelven zajlanak majd.

 

Forrás:

https://vtkm.uni-nke.hu/hirek/2021/12/19/interdiszciplinaris-urkepzes-indul-17-hazai-egyetem-egyuttmukodeseben

https://www.hrportal.hu/hr/indul-az-elso-urkutatasi-szakiranyu-tovabbkepzes-magyarorszagon-20220317.html

https://computerworld.hu/karrier/unispace-az-urszektorhoz-kotheto-szakiranyu-tovabbkepzes-indul-16-egyetem-egyuttmukodeseben-307923.html

 

Kép forrása:

https://appadvice.com/