A szellemi tulajdon védelme
 

Ősszel újra várja rajongóit a Budapest Design Week

A A A    Nyomtatható verzió

Idén tizenkilencedik alkalommal várja látogatóit Magyarország legnagyobb designeseménye, a Budapest Design Week.

A rendezvénysorozat kiemelt helyszínén, a Néprajzi Múzeumban nyílik meg a Budapest Design Week központi kiállítása, amely idén „Találkozások terei – építészet és design” címmel kortárs építészeti projekteket és azokhoz kapcsolódó térformáló designtermékeket mutat be.

A főváros mellett három nagyvárosban, Pécsett, Sopronban és Szombathelyen is szakmai programokkal, családi nappal, gyerek-workshopokkal, tárlatvezetésekkel, építészeti sétákkal és designvásárokkal várja a látogatókat.

Idén is megjelenik a Budapest Design Map, a Magyar Formatervezési Tanács nyomtatott kiadványa a főváros design szempontból legfontosabb helyszíneivel, jelölve többek között galériákat, múzeumokat, bemutatótermeket, műhelyeket és üzleteket, valamint a design iránt érdeklődők számára izgalmas eseményeket, látnivalókat. A térképes programajánló elérhető lesz a fesztivál központi helyszínén és a partnerek által meghirdetett programpontokon.

A hagyományoknak megfelelően a BDW nyitóestjén (október 6-án) adják át a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat is. A díjazottakat és a kiemelt pályaműveket bemutató kiállítás a központi kiállítással párhuzamosan a Néprajzi Múzeumban lesz látogatható.

A design week egyik legnépszerűbb programja a Nyitott Stúdiók, amely során ezúttal öt építész és öt építészethez kötődő designstúdió mutatkozik majd be.

Az események 2022. október 7-16. között látogathatók.

A programokról, a résztvevőkről és a fesztivállal kapcsolatos legfrissebb hírekről a weboldalon, illetve a Budapest Design Week Facebook-eseményében lehet tájékozódni.

 

Forrás:

https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/sajtokozlemeny-talalkozasok-terei-oktoberben-ujra-budapest-design

Kép forrása:

https://m.facebook.com/events/1118855812051995?_rdr