A szellemi tulajdon védelme
 

Bemutatták a magyar Credobus család legújabb modelljét

A A A    Nyomtatható verzió

Magyarország négy autóbuszgyára közül a Kravtex-Kühne Csoport az, amelyik az ország legnagyobb és legmodernebb autóbuszgyárát működteti Mosonmagyaróváron és Győrben. Legújabb modelljük a Credobus Econell 12 Next autóbusz, melynek saját tömege minimum 1,5 tonnával alacsonyabb a piaci átlagnál, ezért jelentős mennyiségű, évente 4.000 liter üzemanyagot lehet vele megtakarítani, ezzel is mérsékelve a szén-dioxid-kibocsátást (mintegy 10 tonna CO2-kibocsátástól mentesíti a légkört.)

„Az Econell 12 Next az FPT (Fiat Powertrain Technologies) Euro 6 E-szakaszú motorjával készül, amely hosszú évekig az egyik legtisztább üzemű dízel erőforrásnak fog számítani. Az erőátvitelről a ZF csúcskategóriájú, EcoLife 2 automata sebességváltója gondoskodik. A menetellenállás monitorozása révén a váltó mindig a megfelelő fokozatváltási stratégiát alkalmazza a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében. Az újgenerációs (EBS 3.3) fékrendszer az automatikusan működő elektronikus rögzítőfék (EPH) mellett opcionálisan tovább bővíthető az iparágban elérhető valamennyi fejlett asszisztens rendszerrel (ADAS).” – olvasható a világgazdaság oldalán.

Az utasok kényelmét és egészségét USB-töltők, ultraszéles utasinformációs monitor, full-LED világítás és nagyteljesítményű, antivirális klíma szolgálja, amely csökkenti többek között a koronavírussal való megfertőződés kockázatát.

A busz külső stílusvilága a Tóth János formatervező által a csuklós verziónál már kijelölt irányvonalat viszi tovább.

Az új modell vázszerkezetét és szinte valamennyi beépülő fém alkatrészét a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. gyártja Mosonmagyaróváron, az összeszerelés Győrben történik.

 

Forrás:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/08/bemutattak-a-legsikeresebb-magyar-buszcsalad-uj-tipusat

Kép forrása:

https://magyarbusz.info/