A szellemi tulajdon védelme
 

Kutatók éjszakája 2022

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával Európa-szerte megrendezett, méltán népszerű fesztiválra 2005 óta minden év szeptemberének utolsó péntekjén kerül sor. Szeptember 30-án ésoktóber 1-én több száz helyszínen várhatóan 2000-nél is több program várja a tudomány iránt érdeklődőket. Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, a tizen- és huszonéveseken túl szinte minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programot. Más alkalmakkor nem látogatható különleges helyszínekkel, érdekes programokkal, vetélkedőkkel, kísérletekkel várják a tudomány iránt érdeklődőket 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén.

A Kutatók Éjszakája eseménysorozat célja nem változott az évek során: megismertetni és megszerettetni a nagyközönséggel a kutatói életpályát, és népszerűsíteni a különböző területeken elért, eddig talán kevésbé ismert eredményeket. Mindezt szórakoztató, inspiráló előadások, kísérletek, laborbejárások és játékos programok keretében kínálja az intézmény valamennyi korosztály számára.

A rendezvények ingyenesen látogathatók, de érdemes előtte tájékozódni, mert lesznek olyan programok, melyekre előzetes regisztrációra lesz szükség.

A részletes program már elérhető a Kutatók Éjszakája honlapján, ahol érdekes hírek is olvashatók a tudomány világából, csakúgy, mint a rendezvény Facebook oldalán.

 

Forrás:

https://kutatokejszakaja.hu/

Kép forrása: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-kutatok-ejszakaja.html