A szellemi tulajdon védelme
 

Azonnal azonosítja a stroke tüneteit egy magyar fejlesztésű alkalmazás

A A A    Nyomtatható verzió

Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálok a stroke. Évente 35-40 000 új szélütés fordul elő, a stroke-on átesettek száma 160-180 ezer fő.

Orvosok és informatikusok közös fejlesztőmunkájának eredményeképp a mesterséges intelligencia lehetőségeit és a már megszokott viselhető okoseszközöket ötvözve SalusMo néven strokefelismerő rendszer született. A MotionScan innovatív rendszere egy órán belül azonosítja a stroke tüneteit, érzékelése esetén jelzi az ellátó személyzetnek, kezelőorvosnak, nővérnek és családtagoknak is, így ötször gyorsabban kaphatnak kórházi ellátást a betegek.

Karóraként, szükség szerint bokaórával kiegészítve, viselt eszközökkel kényelmesen tudhatjuk biztonságban magunkat és szeretteinket.

Az innovációt elsőként Magyarországon tervezik bevezetni, emiatt a MotionScan honlapján már elérhető egy előregisztrációs menüpont. A regisztráció nem jár kötelezettséggel, de a 2023-as indulás után elsőként a már regisztrált érdeklődőket fogják kiszolgálni, emellett a regisztrálók naprakész híreket is kapnak a stroke-előrejelző készülékkel kapcsolatban.

 

Forrás:

https://www.digitalhungary.hu/start-up/otszor-gyorsabban-kaphatnak-korhazi-ellatast-a-betegek-a-MotionScan-stroke-felismero-applikaciojanak-koszonhetoen/17754/

Kép forrása:  https://salusmo.com/