A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar vállalkozások is bemutatkoznak a lisszaboni Portugal Smart Cities Summiton

A A A    Nyomtatható verzió

Idén októberben már nyolcadik alkalommal rendezik meg az intelligens városok kihívásaival és aktuális kérdéseivel foglalkozó nemzetközi eseményt, a Portugal Smart Cities Summitot. A mintegy száz kiállító között kapott helyet Magyarország Lisszaboni Nagykövetségének köszönhetően az a magyar stand is, ahol négy hazai vállalkozás mutatkozhat be globális nagyvállalatok, helyi kormányzati intézmények, technológiai startupok előtt.

A kiállító magyar vállalkozások:

A BLOCK Bike Racks csapata olyan okos kerékpártárolót fejleszt, mellyel teljes biztonságot biztosíthatunk járművünknek. Ezzel megszüntetnék a biciklilopást, egyben népszerűsítenék a városi kerékpározást is. 

Az EPS Global intelligens parkolásmenedzsment rendszert, integrálható parkolási megoldásokat, valamint ezekhez szükséges szaktanácsadást és teljes körű támogatást nyújt partnereinek.

A GreenMap hulladékok újrahasznosítását segítő alkalmazás, mely fejleszti és motiválja a felhasználók környezettudatosságát. Valamint segíti a hulladékáramlás ökohatékonyságát a körforgásos gazdaság elvei alapján.

A Water MiniLab vízelemző készüléke képes emberi beavatkozás nélkül pontos vizsgálatokat végezni a víz minőségét és annak egyes kémiai paramétereit illetően. Ezzel környezetbarát és költséghatékonyabb megoldást nyújtva a (szenny)víziparnak. 

A részt vevő cégek szakmai felkészítést is kaptak, mely nagyban hozzájárul a sikeres nemzetközi megjelenésükhöz.

 

Forrás:

https://startuponline.hu/magyar-vallalkozasok-a-portugal-smart-cities-summiton/

Kép forrása:

https://www.ubiwhere.com/en/