A szellemi tulajdon védelme
 

Meghirdették a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiát

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Innovációs Szövetség – megújult formában – 32. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Olimpiát 14-19 éves középiskolás fiatalok részére. Egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak középiskolás fiatalok, határon túli magyar fiatalokat is beleértve. A kiírás szerint a kreatív fiatalok összesen több ötmillió forint jutalmat és költségtérítést kaphatnak, valamint a legeredményesebb felkészítő tanárok és középiskolák szintén kiemelt támogatásban részesülnek.

A 2022-23 évre meghirdetett OTIO első 3 helyezett (összesen 10 pályázó) 200.000 - 500.000 Ft, míg a további 10-15 kiemelt dicséretes pályázó 100.000 Ft jutalomra lesz jogosult, valamint különdíjat kap majd a legsikeresebb határon túli fiatal. Az Olimpián legeredményesebben szereplő 8-10 iskola 800.000 - 1 millió Ft támogatásban, a legeredményesebb tanárok 600 - 800 ezer Ft egyszeri elismerésben részesül.

A pályázat benyújtásához egy vázlatot kell készíteni, melynek benyújtási határideje: 2022. november 28-ig. A vázlat legfeljebb két oldal terjedelemben kell, hogy ismertessen egy megoldandó természettudományos, környezetvédelmi, informatikai, vagy matematikai területről bármilyen innovatív alkotás, találmány, kutató v. fejlesztő, ill. tudományos munka eredményét. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is.

A három I. helyezett részt vehet a kétfordulós EU Fiatal Tudósok Versenyén, mert a hazai verseny része az európai versenysorozatnak. A legjobbak további rangos nemzetközi versenyekre is eljuthatnak pl. az Egyesült Államokban megrendezendő tudományos versenyek olimpiájára (Regeneron ISEF), valamint szakmai utakon, akár a Nobel-díj átadási ünnepségén is részt vehetnek.

A részletes pályázati felhívás az Innovációs Szövetség portálján olvasható.

 

Forrás:

http://www.innovacio.hu/3a_hu_32_felhivasOTIO.php

Kép forrása:

https://csillagpontradio.hu/hu/