A szellemi tulajdon védelme
 

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan

A A A    Nyomtatható verzió

A több díjjal is elismert, komoly szakmai háttérrel összeállítottnyelvtanuló app már eddig is meghódította a világot, 7 éves fennállása alatt már több mint kétmillióan használták a világ minden táján.

A Xeropan most új, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja. A lépcsőzetesen egymásra épülő tananyag hatékonyabb és könnyebben követhető nyelvi fejlődést tesz lehetővé, de immár még változatosabb feladatokkal és bővebb, alaposabb leckékkel gyarapodott. 

A mesterséges intelligencia segítségével komplett, élő beszélgetésekben vehetünk részt olyan hétköznapi szituációkban, mint például a bemutatkozás, ruhavásárlás vagy épp egy szobafoglalás. Az app négy hetes tanulási tervet állít össze, aminek segítségével a tanuló pontosan látja, hogy egy hónap leforgása alatt megértheti akár kedvenc zeneszámait vagy képes lehet bejegyzést írni idegen nyelven a közösségi médiában, de később akár megértheti az idegen nyelven beszélő filmek vagy tévéműsorok lényegét, könyvet olvashat az adott nyelven és céges megbeszéléseket is képes lehet vezetni. 

Az újítások minden diák számára térítésmentesen elérhetőek a KRÉTA felületén található, Idegennyelvi Felkészítő Modulban (IFM) is.

A témában korábban  megjelent híreink:

https://www.szellemitulajdon.hu/hirek/2713/xeropan.html

https://www.szellemitulajdon.hu/hirek/2564/ujabb-nemzetkozi-elismereseket-kapott-a-debreceni-xeropan.html

https://www.szellemitulajdon.hu/hirek/2380/a-vilag-legjobb-oktatoprogramja-lett-a-debreceni-xeropan.html

https://www.szellemitulajdon.hu/hirek/1355/jatekos-nyelvtanulast-iger-a-magyar-fejlesztesu-xeropan.html

 

Forrás:

https://hirado.hu/extra/tudomany-high-tech/cikk/2024/04/08/magyar-alkalmazas-nyugozi-le-a-vilag-nyelvtanuloit

Kép forrása:
https://chatnyelvstudio.blog.hu/2020/04/27/nyelvtanulo_appok_1_resz_xeropan