A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar repülőgépgyár épül a Baranya vármegyei Pogányban

A A A    Nyomtatható verzió

A MAGNUS AIRCRAFT Zrt. egy új négyüléses repülőgép fejlesztése és gyártása érdekében egy 1500 m2-es gyártócsarnok alapkövét tette le a napokban.  Az új csarnokban saját fejlesztésű, négyüléses repülőgépeket gyárt majd a Magnus Aircraft. Az új repülőgép-modell alkalmazható lesz oktatási célokra, pilóták alapképzéséhez is.

A cég kétüléses repülőgépei világszerte keresettek, számos iparágban alkalmazzák őket az erdészettől a határvédelemig. A céglátogatás során elmondták, hogy a korábban gyártott egyes repülőgépeket elláttak a repülőgép aljára szerelt stabilizált kamerákkal, ezáltal a repülőgépek alkalmassá váltak felderítő feladat végrehajtására.

A termékpaletta kiegészül egy négyüléses kisrepülőgéppel, amelynek készül elektromos változata is. A négyüléses repülőgép gyártásához megvásárolták az IL-103 repülőgép licencét, az eredeti tervekből 3D-s modellt készítettek, teljesen kompozit felépítésűre tervezték át, és kidolgozták a gyártási technológia folyamatát.

Az új területen egy 500 kilowattos napelem parkot is telepítenek, egyrészt saját ipari célra, másrészt az elektromos meghajtású repülőgépek akkumulátorának töltésére.

 

A témában korábban megjelent cikkeink itt olvashatók:

https://www.szellemitulajdon.hu/hirek/1311/elektromos-repulogepet-fejlesztettek-magyar-szakemberek.html

https://www.szellemitulajdon.hu/hirek/2694/jol-sikerult-a-probafelszallas-az-uj-magyar-fejlesztesu-es-gyartasu-repulogeppel.html

 

Források:

https://www.magnusaircraft.com/fusion_ul/kezdolap.php

https://vedelmiiparblog.hu/blog/magnus-aircraft-fem-repulogepbol-kompozit-repulogep/

 

Kép forrása:

https://www.magnusaircraft.com/fusion_ul/kezdolap.php