A szellemi tulajdon védelme
 

Kreatív, innovatív fiatalokat díjaztak

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Innovációs Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal közösen, 2015. május 12-én tartotta a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségét Budapesten a Design Terminálban. Köszöntőt mondott és a díjak átadásában közreműködött Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, valamint Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

Az idei versenyre 112 pályázat érkezett, ezek közül a tudósokból, egyetemi tanárokból és gazdasági szakemberekből álló 18 tagú bizottság 65 pályázatot fogadott el, illetve javasolt kidolgozásra.

A bíráló bizottság négy első, három második, négy harmadik, illetve két különdíjat ítélt oda, 12 pályázatot kiemelt dicséretben, 23 pályázatot pedig dicséretben részesített.

Első díjjal Pázmándi Zsolt PéterRészecskék mérése TPC detektor segítségéve”l, Terék ViktorÚj energiatakarékos eljárás az üvegházi kultúrnövények szabályozott környezetének optimalizálására”,Tóth Bence, Kecskés Dániel „GyroMouse”, és Király Szilvia „Építsünk ereket őssejtekből” pályamunkáit díjazták.

A 2015. szeptember 17-22. között Milánóban megrendezendő "27. EU Contest for Young Scientists" európai döntőben a négy első helyezett pályázat képviselheti Magyarországot.

Az érdeklődő közönség a díjazott alkotásokat és kiemelt pályamunkákat 2015. május 12-én és 13-án a Design Terminálban, majd szeptemberben a Kutatók éjszakáján tekintheti meg.

A díjnyertes pályázókról és pályázatokról részletes tájékoztatás olvasható a Magyar Innovációs Szövetség honlapján.

A Magyar Innovációs Szövetség – az EU-versenyek mintájára – 1991 óta írja ki a kreatív, tehetséges fiataloknak szóló Ifjúsági és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, ahol elsősorban azokat az innovatív fiatalokat keresik, akik fogékonyak az újdonságra és ebből következően újszerű megoldásokat találnak ki. Olyan magas színvonalat képviselő ötleteket, megoldásokat várnak a fiataloktól, amelyek hasznosak lehetnek a társadalom számára

 

Forrás:

Magyar Innovációs Szövetség  weboldala