A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar ásványvíz és almaecet nyert rangos elismerést Brüsszelben

A A A    Nyomtatható verzió

A Veritas Gold ásványvíz a legmagasabb, három, míg a Chef almaecet két aranycsillagos minősítést nyert el a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet (The International Taste & Quality Institute - ITQ i) Superior Taste Award versenyén Brüsszelben.

A háromcsillagos minősítés az egyetlen olyan díj, amelyet Michelin-csillagos sztárséfek és sommelier-k döntése alapján ítélnek oda az ivóvizeknek. A kiváló termékek legjobb minősítését csak az a termék kaphatja meg, amelyet a bírálók több mint 90 százaléka méltónak tart erre.

A kiemelkedő minőségű víz nem tartalmaz semmilyen vegyszert, a legtermészetesebb formájában kerül a fogyasztókhoz. A vizet az albertirsai Veritas Gold kútból szivattyúzzák. Ózonnal dúsított levegőt injektálnak a rendszerbe a vas és mangán tartalom eltávolítására. A keletkezett oxidációs termékeket ásványi anyag töltetű szűrővel kiszűrik, a maradék ózont UV lámpával megsemmisítik és rozsdamentes tárolótartályba gyűjtik.

A „VERITAS GOLD” színes ábrás védjegy – az SZTNH nyilvános adatbázisa szerint – védjegyoltalom alatt áll.

A BUSZESZ Zrt. almaecetét két aranycsillaggal tüntették ki a világversenyen, ami 80 és 90 százalék közötti értékelést jelent a 100-ból.

A biológiai erjesztéssel készült ecet az egészséges táplálkozás része. A borból vagy gyümölcsborból előállított Chef ecet a biológiai erjesztés során megőrzi a gyümölcs élettanilag fontos alkotóelemeit, az aminosavakat, a B-vitaminokat, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen mikroelemeket.

A világversenyen több mint 120 vállalat, közel 1300 terméke versenyzett.

 

Források:

Magyar ásványvíz és ecet díjat nyert Brüsszelben – ma.hu – 2016. június 15.

A Veritas Gold ásványvíz honlapja.
A BUSZESZ Zrt. honlapja.

Kép forrása: http://paskisir.gligora.com/?attachment_id=205