A szellemi tulajdon védelme
 

Bikesafe – adatbázis a kerékpárbiztonságért

A A A    Nyomtatható verzió

A Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány Bikesafe néven országos, online kerékpár nyilvántartási rendszert hozott létre, a kerékpárlopások megelőzése céljából.

Az adatbázis a Rendőrség igényeinek megfelelően lett kialakítva, az üzemeltetők országos hozzáférést biztosítanak minden rendőri egység számára.

Tíz perc alatt az országban bárki regisztráltathatja kerékpárját a BikeSafe oldalán, az adatbázis teljesen biztonságos, bank biztonsági szintű védelemmel tárolja az adatokat.

A regisztráció során minden adatot, fotót, információt szükséges rögzíteni, amelyre egy esetleges lopás esetén a felderítéshez, azonosításhoz szükség lehet. Az adatok egy központi adatbázisba kerülnek, melyhez a rendőrségnek is van hozzáférése, így válik könnyebbé a biciklik megtalálása.

Ahogy ellopnak egy regisztrált biciklit, az interneten egy gombnyomással meg lehet tenni a feljelentést.

 A regisztráció díja garantálja a szolgáltatás önfenntartó biztonságát, a regisztráló személyek banki azonosítását az online fizetés során, valamint a nyilvántartás reklámmentességét.

A regisztrációt az alábbi oldalon lehet elvégezni:https://bikesafe.hu/reg/registration

A bikesafe hivatalos oldala: https://bikesafe.hu/

A rendőrség célja a lehető legnagyobb adatbázis létrehozása, hogy minél hatékonyabban tudják visszaszolgáltatni az eltulajdonított kerékpárokat, ezért országos szinten figyelemfelhívó akciókat indít az adatbázis népszerűsítésére.

 

Források:

Könnyebb lesz megfogni a bringatolvajt – hirado.hu – 2016. július 22.

Bikesafe – https://bikesafe.hu/

Kép forrása: http://www.szkkva.hu/_user/browser/Image/logo_1.jpg