A szellemi tulajdon védelme
 

SciChallenge 2017

A A A    Nyomtatható verzió

A tudományos értékek előtérbe helyezése és a kutatói életpálya népszerűsítése inspirálta az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott nemzetközi SciChallenge projektet, amelynek célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a természettudományok, a műszaki és mérnöki tudományok és a matematika iránt.

A SciChallenge versenyen 10 és 20 év közötti egyéni vagy csoportos indulókat várnak, akik pályázatuk elkészítéséhez választhatnak az 50 előre megadott, változatos tudományos témakörből, vagy saját ötletükből merítve is dolgozhatnak. A kreatív pályamunkák poszter, prezentáció vagy videó formátumban készülhetnek el, amelyeket közösségi média oldalra és a verseny honlapjára való feltöltés után szakmai bírálók rangsorolnak.

A tudományos vetélkedőre 2017. április 30-ig lehet benyújtani nevezést. A 12 legjobb pályamunkát készítő versenyző meghívást kap a 2017 júliusában tartandó bécsi díjkiosztóra, ahol személyesen mutathatja be az általa elkészített posztert, prezentációt vagy videót.

 

Bővebb információk a verseny honlapján olvashatók: https://www.scichallenge.eu/

 

 

Forrás:

Elkezdődött a nevezés a SciChallenge nemzetközi tehetségkutató versenyre – nkgih.gov.hu –  2017. február 08.

Kép forrása: https://twitter.com/(@scichallenge)