A szellemi tulajdon védelme
 

Egy új magyar füstszűrő jelentősen mérsékelheti a dohányzás káros hatásait

A A A    Nyomtatható verzió

Az OptiFilter Zrt. új füstszűrője nagyobb védelmet nyújthat a köztudottan egészségkárosító hatással bíró dohányzás rabjainak.

Már régóta folynak kísérletek a dohányosok egészségügyi kockázatainak a csökkentésére, de az eddigi füstszűrők nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A magyar fejlesztésű, több komponensű Optimum Filter más alapelven működik, mint korábbi társai. Részben fizikailag szűri ki a káros anyagokat, részben pedig biológiai védelmet nyújt a dohányfüstben lévő különböző káros anyagok hatásai ellen.

A dohányfüst három alapvető területen (tüdő, erek, száj) okoz kárt a szervezetnek, az Optimum Filter bizonyítottan csökkenti a tüdőrák, az érszűkület és a szájrák kockázati tényezőit.

„Az OptiFilter füstszűrőjével végzett kísérleteket a füstbiológia világszerte elismert szakértői, Edward Sanders biokémikus – korábban a Philip Morris kutatócsoportjának vezetője – és dr. Chris Coggins inhalációs toxikológus értékelte. Jelentésük megállapítja, hogy "az in vitro és in vivo biológiai tesztek minden esetben kimutatták, hogy az Optimum Filteren átszűrt dohányfüst jelentősen kisebb kárt okoz, mint a hagyományos szűrők használatával megszűrt füst. Ezek az eredmények meggyőzően bizonyítják, hogy a filter használata csökkentheti a cigarettafüst káros egészségügyi hatásait."– olvashatóaz egeszseg.mandiner.hu oldalán.

 

Forrás:

Ezzel tényleg csökkenti a cigi egészségkárosítását – egeszseg.mandiner.hu – 2017. február 26.

Kép forrása: http://napitopik.blogspot.hu