A szellemi tulajdon védelme
 

Alma Mater díj a Szegedi Tudományegyetemen a Monguz-nak

A A A    Nyomtatható verzió

Az idei évben a Monguz Kft. nyert el a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater díját. Olyan cégek kaphatják meg ezt az elismerést, akik szoros kapcsolatot ápolnak az egyetemmel, támogatják céljai megvalósításában és felkarolják az intézmény diákjait.

A Monguz Kft. kiemelten fontosnak tartja a gyakorlati ismeretek, releváns munkatapasztalatok átadását a jövő generációi számára, ezért már több cikluson keresztül mentorálta a szegedi hazai és külföldi diákokat egyaránt. A cég csaknem fele egyébként az egyetem volt hallgatója.

A cég. szakterülete a könyvtári és múzeumi informatika, a szoftver és webfejlesztés a digitális bölcsészet területén. Egyik legsikeresebb fejlesztésük a könyvtárak, múzeumok, levéltárak számára kínált Qulto®, amely integrált megoldásokat kínál az intézményi munkafolyamatok teljes körű támogatására.

Ezen túl számos kutatás-fejlesztési projektben is részt vállalnak. Legutóbb az Alzheimer-kór elleni hatóanyagok mesterséges intelligenciára épülő feltérképezése és hasznosítása pályázatban a tudományos forrásokat modellezték mesterséges intelligencia segítségével.

 

Források:

Alzheimer-kutatásban is szerepet vállal az idei SZTE Alma Mater-díjas – szegedma.hu – 2017. március 30.

SZTE Alma Mater díjat nyertünk – qulto.eu – 2017. március 29.

Kép forrása: https://qulto.eu/