A szellemi tulajdon védelme
 

Bemutatkoznak a legsikeresebb visegrádi startupok Budapesten

A A A    Nyomtatható verzió

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) „V4 EYES – Emerging Young EntrepreneurS” címmel nemzetközi startup konferenciát rendez 2017. augusztus 31-én a Bálna Budapest központban.

A rendezvényen a szakmai előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken túl bemutatkoznak a visegrádi országok (Csehország, Legyelország, Magyarország és Szlovákia) leginnovatívabb startup vállalkozásai is.

„A cseh startupok eredményei közül figyelemre méltó a menedzsmentszimuláció, illetve a döntéshozatalt, a stratégiai gondolkodást, a kockázatvállalást támogató újítások. Emellett a környezettudatosság jegyében megalkotott víztakarékos, komposztáló vécé is említést érdemel. Érdekesség a minőségi és egészséges termékekkel teli „meglepetésdoboz” kutyáknak, amelyet előfizetéses rendszerben szállítanak le, a bevétel egy részéből pedig állatmenhelyeket támogatnak.

A lengyel vállalkozások kiemelkedő újításai között szerepelnek az e-kereskedelemmel kapcsolatos ötletek. Előkészítettek továbbá egy olyan projektet, amellyel növelnék a kormányzati konzultációs folyamatban a polgári részvételt.

Az innovatív kis szlovák cégek egyike mára nemzetközi hírűvé vált online szolgáltatást készített az önkormányzatok számára. Ennek segítségével egyszerűsödik a munkavégzés a stratégiai dokumentumokkal. A cégnek a vásárlók elégedettségét, visszajelzéseit rögzítő alkalmazása is népszerűvé vált. Az az innovatív megoldás pedig, amely automatikusan kiemeli az információkat a papíralapú számlákról, jelentős időt takarít meg a kiadások nyomon követésénél.

A magyar vállalkozások portfóliójából kiemelkedő például a kereshető és tervezhető akadálymentességi térkép, egy másik társaság pedig ultramagas felbontású légi felvételeket és 3D-s városmodelleket készít drónok segítségével. Érdekesség még az online takarításrendelő szolgáltatás, illetve az olyan találmányok, amelyek a stroke és más neurológiai betegségek vagy egyéb egészségügyi problémák okán kialakult mozgásszervi problémával élőket segítik. De hasonlóan hasznosak a rehabilitációhoz használható eszközök, valamint a bezártságszindrómás páciensek kognitív hanyatlásának megakadályozását szolgáló applikációk.” – olvasható az inforadio.hu oldalán.

 

Forrás:

Egészségügyi és cégműködést segítő innovációk mutatkoznak be Budapesten – inforadio.hu – 2017. augusztus 28.

Kép forrása: http://bvk.hu/v4-eyes-startup-conference/