A szellemi tulajdon védelme
 

Tudományok Fővárosa 2017

A A A    Nyomtatható verzió

Szeptember 23-án, szombaton a tudomány iránt érdeklődő látogatókat várja a Tudományok Fővárosa 2017 rendezvény Budapesten, a Várkert Bazár-Duna-Lánchíd vonalán.

A rendezvény célja a felnövekvő generációk figyelmének felkeltése a felfedezések, a tudományok, az innováció, a kutatás-fejlesztés iránt, a mérnöki és tudományos pálya népszerűsítése, az utánpótlás megalapozása. Az eseményen a legnagyobb magyar innovátorok, a hazai kutatás-fejlesztésben élen járó vállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, kutató intézmények, tudományos és techológiai szervezetek, főiskolák és egyetemek bemutatkozását láthatják az érdeklődők.

A 60-at is meghaladó kiállító a fiatalok és a gyermekes családok számára egyaránt érdekes, látványos programokkal készülnek a rendezvényre. Így például a Várkertben felépített pályán versenydrónok és pilótáik mérik  majd össze tudásukat, de lehet virtuális sétát tenni a CERN részecskegyorsítóban, illetve az érdeklődők kapcsolatba léphetnek majd a NASA űrhajósaival is. A robotika iránt érdeklődők is megtalálhatják számításukat, hiszen önjáró robotokkal, Mars-szondával, utazó planetáriummal és robotépítéssel is készülnek a szervezők.

A fesztivál tervezett előadásai is érdekesnek bizonyulnak: szólnak majd a világűrről, a csillagokról, a mesterséges intelligenciáról, emellett lehetőség lesz egy valódi űrjáró megtekintésére is.

A Tudományok Fővárosa 2017 rendezvény fő támogatója a Magyar Villamos Művek.

Az érdeklődők a részletes programról  a http://tudomanyokfovarosa.hu/  oldalon tájékozódhatnak.

 

Forrás:

Tudományok Fővárosa a Várkert Bazárban – hirado.hu – 2017. szeptember 12.

Kép forrása: http://tudomanyokfovarosa.hu/