A szellemi tulajdon védelme
 

Design Hét Budapest, 2017. október 6 - 15.

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Formatervezési Tanács szervezésében, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala védnökségével és támogatásával, az idén már 14. alkalommal rendezik meg az évről-évre nagy érdeklődésre számot tartó, a hazai kreatívipar legfontosabb seregszemléjét a Design Hét Budapest fesztivált. A programsorozat minden év őszén kerül megrendezésre egy központi téma, illetve egy Díszvendég ország szereplésével. A rendezvény célja, hogy közreműködjön a dizájn gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában.

A tíznapos eseménysorozat több mint százhúsz programot foglal magában, melyben egyaránt megtalálhatók a nagyközönség számára szervezett programok és a szakmabelieket érintő rendezvények is.

Az idei fesztivál középpontjában a dizájnerek, a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. 

Az idei év jelmondata a „START”. Ennek jegyében a Design Hét Budapest arra vállalkozik, hogy minél változatosabb szakmai programokkal, előadásokkal és workshopok segítségével működjön közre a dizájnvállalkozások piacra lépésének, bemutatkozásának, szakmai fejlődésének elősegítésében, illetve a dizájnnak mint innovatív eszközrendszernek a bemutatásában.

A Díszvendég ország a Dán Királyság lesz. A „világ legboldogabb országa” elismerést elnyert Dánia a Budapesti Nagykövetségével közösen szervezett eseménysorozatában az érdeklődők megismerhetik a dán kortárs dizájneredményeket. Ehhez különféle kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések és termékbemutatók állnak majd a látogatók rendelkezésére.

A dizájn szakma legrangosabb díjait, így a Magyar Formatervezési Díjat, és a Design Management Díjat 2017-ben is a fesztivál keretén belül adják majd át október 6-án.

A szervezők a Design Hét programsorozatán – október 6. és 15. között – a fővárosban és több vidéki városban várják az érdeklődő látogatókat. Számos üzlet, galéria, bemutatóterem, múzeum, kulturális és közösségi tér, valamint vendéglátóipari létesítmény kínál színes és változatos programokat.

A teljes program itt olvasható: http://designhet.hu/2017/program

A Design Hét Budapest Facebook-oldala: https://www.facebook.com/budapestdesignweek/

 

Forrás:

Design Hét Budapest 2017 – epiteszforum.hu – 2017. június 08.

Kép forrása: http://www.hipo.gov.hu/hu/hirek/mft